[Ossm-members] средба во владата

Новица Наков novica at bagra.org
Fri Jan 19 15:02:47 UTC 2007


Денес јас, Дамјан и Игор како Слободен софтвер Македонија имавме средба со 
министерот Ивановски. Нема што посебно да се извести од ова, освен тоа дека 
ми се чини дека човекот е прилично поотворен за соработка отколку што беа 
претставниците на минатата влада. 

Ова е прва средба, и веројатно ќе треба да се направат уште неколку за да 
имаме нешто конкретно, но јас ќе го заджам оптимизмот (барем сега за сега).

Она што вака е најтазе, министерот рече дека тендерот што беше за обуките ќе 
биде поправен и дека нема да се бара специфично обуки за мсофис. -- 
Новица

Computers are like air conditioners, they stop working when you open windows.More information about the Ossm-members mailing list