[Ossm-members] кратки пораки од собранието на слободен софтвер македонија (17.01.2007)

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Jan 20 08:53:34 UTC 2007


> > Зошто баш Glade?
> > Инаку лани како дел од предмет во 4-та година беше преведен moodle.
> > Мислам дека преводот го поставија на официјалниот сајт.
>
> Затоа што Anjuta и Glade официјално влегуваат во GNOME 2.18. Simple as
> that. :)

Glade беше земен како добар пример бидејќи пологично е да се мисли дека 
студенти повеќе би зеле семинарска за некое IDE отколку за file manager. Во 
основа идејата е разни ствари да се даваат за семинарски. 

Но, ќе видиме што ќе биде.

-- 
Новица

An eye for an eye
makes the whole world blind.More information about the Ossm-members mailing list