[Ossm-members] изјава за радио

Новица Наков novica at bagra.org
Sat Jan 20 11:35:29 UTC 2007


Во понеделник ќе ме снимаат од македонско радио за некоја емисија во врска со 
ова соопштението што го имавме. 

Би сакал да замолам тие што имаат радио и други технички можности да направат 
ogg од целата ствар. Јас за жал нема да можам ни да слушам, а камо ли да 
снимам.

Инаку, она што отприлика мислам да го кажам во 2-те минути етер кои ќе ги 
добиеме е дека НСИО јасно кажува дека владата треба да поддржува иницијативи 
за слободен софтвер посебно за граѓаните. Дека е важно компјутерската 
писменост да се спроведе на таков начин што граѓаните нема да бидат врзани за 
производите на еден понудувач. Дека промовирањето на слободниот софтвер има 
големи користи за општеството. Дека во целиот свет се прават такви работи.

Ваљда ова ќе си го напишам во некое составче денес-утре, ама ако некој има 
идеја некоја плус, нека каже.


-- 
Новица

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without 
accepting it." - AristotleMore information about the Ossm-members mailing list