[Ossm-members] изјава за радио

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Sat Jan 20 14:46:52 UTC 2007


On Sat, 2007-01-20 at 12:35 +0100, Новица Наков wrote:
> Во понеделник ќе ме снимаат од македонско радио за некоја емисија во врска со 
> ова соопштението што го имавме. 
> 
> Би сакал да замолам тие што имаат радио и други технички можности да направат 
> ogg од целата ствар. Јас за жал нема да можам ни да слушам, а камо ли да 
> снимам.
> 
> Инаку, она што отприлика мислам да го кажам во 2-те минути етер кои ќе ги 
> добиеме е дека НСИО јасно кажува дека владата треба да поддржува иницијативи 
> за слободен софтвер посебно за граѓаните. Дека е важно компјутерската 
> писменост да се спроведе на таков начин што граѓаните нема да бидат врзани за 
> производите на еден понудувач. Дека промовирањето на слободниот софтвер има 
> големи користи за општеството. Дека во целиот свет се прават такви работи.
> 
> Ваљда ова ќе си го напишам во некое составче денес-утре, ама ако некој има 
> идеја некоја плус, нека каже.
> 
А кога и на кој канал на Македонско радио (ако мислиш на МРТ)? Ако можам
ќе снимам... (утре е прв ден во школо)
More information about the Ossm-members mailing list