[Ossm-members] изјава за радио

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Jan 22 12:24:43 UTC 2007


> > ... Дека е важно компјутерската
> > писменост да се спроведе на таков начин што граѓаните нема да бидат
> > врзани за производите на еден понудувач.
>
> Особено што се работи за комерцијални производи, ако мислиме за истиот
> понудувач.

Комерцијалноста не е проблем. 
Слободниот софтвер Е комерцијален на многу начини.

Ако некој има дилеми околу ова прашање ве молам прочитајте го текстов:
http://www.dwheeler.com/essays/commercial-floss.html


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

           Loose bits sink chips.More information about the Ossm-members mailing list