[Ossm-members] План за Сподели знаење #6, 06.02.2007

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Sat Jan 27 17:01:19 UTC 2007


On Sat, 2007-01-27 at 17:09 +0100, Новица Наков wrote:
> Aбе јас мислам сѐ може да се прави. Тој што сака може само да напише што сака, 
> колку време му треба и сл. И на блогот да се пише. 
> 
> Ова не ли е јасно до сега? Во пинцип нема некој што секогаш ќе одлучува за 
> точните содржини.
> 

Епа тогаш, ако не им пречи на другите јас би сакал нешто за ДРМ,
претежно за ДРМ не медиумите, не на пр. како ДРМот на Виста (и мал дел
от тоа).
Повеќе за ДРМ на iPod, Zune, sansa... Медиа плеери, DVD, Corrupt Discs.
Зашто неможе ДРМ на Ogg Vorbis, Theora, Speex... Преќршувањето на
Creative Commons лиценците (случај со M$ Zune)...

Некаде околу 30 - 45 мин. Многу е опширна темата. Така...
Ако сакате, кажете.

-- 
I trust everyone, it's the devil inside them I don't trust.
More information about the Ossm-members mailing list