[Ossm-members] План за Сподели знаење #6, 06.02.2007

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Sat Jan 27 18:27:29 UTC 2007


On 1/27/07, Stojance Dimitrovski <sdimitrovski at gmail.com> wrote:
>
> Епа тогаш, ако не им пречи на другите јас би сакал нешто за ДРМ,
> претежно за ДРМ не медиумите, не на пр. како ДРМот на Виста (и мал дел
> от тоа).
> Повеќе за ДРМ на iPod, Zune, sansa... Медиа плеери, DVD, Corrupt Discs.
> Зашто неможе ДРМ на Ogg Vorbis, Theora, Speex... Преќршувањето на
> Creative Commons лиценците (случај со M$ Zune)...
>
> Некаде околу 30 - 45 мин. Многу е опширна темата. Така...
> Ако сакате, кажете.



Звучи интересно...  Ја сум за:)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20070127/328708db/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list