[Ossm-members] средување на преводот на thunderbird 2.0

Viktor Vojnovski sparks at on.net.mk
Tue Jan 30 17:19:31 UTC 2007


Арангел Ангов wrote:

> Не се работи за скопски и битолски, се работи за две зборчиња што во цел
> свет се превземаат од англискиот јазик и се користат како такви.

Па не баш. И да се работи и за скопски и битолски треба да го има во 
речник. Јазикот не е закодирана работа. Тоа е нешто што се менува 
соодветно со користењето.. Видете го првиот број на Нова Македонија од 
44та и се ќе ви стане јасно.

-- 
Viktor Vojnovski [vojnovskietgmailtockacom||viktormk.blogspot.com]

If a set of independent equally distributed random variates defined on 
the same probability space have a finite mean and variance, then their 
sum approximates the normal distribution.More information about the Ossm-members mailing list