[Ossm-members] Неслободен софтвер во дистрибуции

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Mon Jul 2 12:55:54 UTC 2007


On Monday 02 July 2007 14:51:44 Новица Наков wrote:
> додека дебатираш за ова направи скрипта која ќе проверува кои пакети (на
> пример) во арч се неслободни и дај ни ја на сите да си проверуваме и да
> бришеме ако ни пречи тоа.

Постојат такви скрипти веќе. 
И што сеа и дебатирањето можеби е лошо? -- 
Aleksandar Balalovski
http://blog.gemidjy.info
http://wiki.lugola.net - your future!
Coordinator of the Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list