[Ossm-members] Неслободен софтвер во дистрибуции

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Mon Jul 2 13:38:26 UTC 2007


On Monday 02 July 2007 15:24:14 Arangel Angov wrote:
> Значи, Debian нема никакви проблеми во нивните складишта да чува
> non-free пакети што се инсталираат со една команда (според првичниот
> муабет што го започна тука, изгледаше дека имаш проблем со ова и воопшто
> со користење на неслободни кодеци).

Така де, 
Debian permits commercial software to be a part of the main distribution, but 
not proprietary software.

И тоа не се официјални складишта, тоа се non-free складишта. -- 
Aleksandar Balalovski
http://blog.gemidjy.info
http://wiki.lugola.net - your future!
Coordinator of the Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list