[Ossm-members] конкурс и насоки за соработка

Новица Наков novica at bagra.org
Tue Jul 3 05:32:19 UTC 2007


Времето за пријавување на конкурсов заврши.

Се пријавија (по азбучен ред):

Зоран Димовски
Благој Капсаров
Јован Наумовски
Миша Поповиќ

(Ако некој пратил порака, а сум го утнал нека си каже.)

Стигнаа со пријавите и пар прашања. Одговори:
1. Сега за сега нема членарина. За неа се одлучува на Собрание.
2. Не постои точно дефинирана процедура за начинот на кој се станува член 
(бидејќи, меѓу другото ова го правиме прв пат).

Можеби е ОК јавноста од листата да каже нешто (ако има што да каже). :)

Ќе пишам повеќе подоцна.

Патем гледам дека никој ништо не напишал за втората точка од оваа нишка:
http://wiki.lugola.net/Насоки_на_Слободен_софтвер_Македонија_за_соработка_со_други_правни_лица

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !More information about the Ossm-members mailing list