[Ossm-members] преводи на федора....

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Thu Jul 5 15:31:07 UTC 2007


Океј, пратив порака до сите пријавени, почнуваме со преведување
деновиве, кој сака да се приклучи може да ја ѕирне страницава, се е
објаснето таму.

http://fedoraproject.org/wiki/L10N/Teams/Macedonian

Постои извештај во bugzilla-та на Red Hat за креирање на fedora-trans-mk
листа на која што ќе се префлиме за дискусија околу преводот на Fedora
понатаму.

Ако го интересира некој, на новиот веб сајт на Fedora има имплементирано
Damned Lies статистики - *преведени на македонски (оние што се користат
и во GTP - GNOME Translation Project). Адресата е:
http://translate.fedoraproject.org
-- 
Арангел
[ufo.linux.net.mk]
[ufo at linux.net.mk]
More information about the Ossm-members mailing list