[Ossm-members] a kingdom, a kingdom for a donkey...

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Jun 4 05:08:35 UTC 2007


...или маичка за bug-ови... :)

имаме 2-3 mozilla firefox маички за давање. се договоривме со дамјан тие да им 
припаднат на оние кои ќе пријават највеќе грешки на flyspray. ловот почнува 
денес, минимумот е 20 грешки. 

правило: како грешки не се сметаат пријави што сугерираат промена на некој 
збор низ целиот превод. значи бараме грекши и бараме преводи кои не се 
доволно јасни или кои се пресложени (лошо) и кои можат да бидат поедноставни 
(добро).

бтњ, маичките се L големина. се надевам тоа нема да ги обесхрабри 
покрупните. :)

бтњ2, иван (sunbird) пиши ми мејл да се договориме како/кому да ја дадеме 
твојава маичка во македонија.

среќен лов! :)


-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list