[Ossm-members] миграција , преводи , и сл. беше: поштеснки лисит

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Jun 4 22:07:46 UTC 2007


Значи мигрираме сајтови. 

Има пар ствари што треба да се прават, доколку некој сака да помогне, 
погледајте:

odf.slobodensoftver.org.mk
drupal.slobodensoftver.org.mk

Она што е важно: стариот slobodensoftver.org.mk ќе го снема набрзо. Ако некому 
му треба некоја содржина од таму, бекапирајте со време.

Ако го нема бонтонот за мејлинг листата на вики добро би било да се премести.

Сајтовиве се на Друпал. Моментално Божидар најмногу работи на преводот. Ако 
некој сака може и околу тоа да помогне. 

ПС. Глиша, мислам дека ќе успееме некако да ги хостираме статичките 
страници /installfest и сл на друпалов. Ако сакаш ти можеш барем да ги 
направиш да бидат баш статички, т.е. пхп формулари за пријавување и сл да 
отстранише. html страници да останат. м?-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list