[Ossm-members] Македонски слободен софтвер

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Jun 6 22:08:42 UTC 2007


На сре, 2007-06-06 во 23:50 +0200, Aleksandar Balalovski напиша:
> Пред малку зборував со некои од Лугола, општ впечаток е дека има малку 
> програмери (за жал) и тоа што ќе постои ваков сајт мислам дека нема 
> значително да ја подобри ситуацијата.

Јас би сакал да ги охрабрам сите заинтересирани да се пријават да го
направат сајтов, идејата е да се направи македонски sourceforge.
Работата не е да се направи сајт кој што ќе постои само за веќе
искусните програмери туку и за сите оние што почнуваат да програмираат и
имаат потреба од web и ftp хостинг па и некој си versioning system како
на пример subversion или cvs. 
-- 
Арангел Ангов
Веблог: http://ufo.linux.net.mk
џабер/е-пошта: ufo at linux.net.mk
More information about the Ossm-members mailing list