[Ossm-members] Приказната за Марија

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Thu Jun 7 19:09:00 UTC 2007


On Thu, 2007-06-07 at 20:32 +0200, Новица Наков wrote:
> 
> > Поракава се однесува на воведниот дел кој го склопи Јован, каде ќе
> > примениме идеја веќе видена во „Слободата и Ти“, делот со приказната.
> 
> Абе се сеќава некој (или може да најде) кога беше направено „Слободата и Ти“ 
> за да го ставиме на вики?
> 
> > Значи Јован напиша една приказна и јас пробав да ја подобрам по моето
> > видување (го имам и оригиналот), па ја ставив на:
> 
> 
> Македонскиот РМС а? :) Добро е ми се допаѓа. 
> 

Има еден сличен ваков текст кај Маки на блог
(http://inblackvoid.blogspot.com).
More information about the Ossm-members mailing list