[Ossm-members] Kako da postavam monitor mode na wifi karticka

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Sun Jun 10 15:54:22 UTC 2007


Дамјан Георгиевски напиша:
>>>> Како што кажа Балал, треба конфигурацијата за мрежната и драјверот
>>>> трајно да напишеш во /etc/modules како alias eth0 bcm43xx (замени eth0
>>>> со името кое ти го дава линуксот за картицата)
>>> како да не, ова што го зборите нема везе
>> А како според тебе ќе се вчитува модулот автоматски при бутирање?
> 
> Udev го прави тоа автоматски последниве две години
> 
Очигледно не го прави штом на секое бутирање мора да прави modprobeMore information about the Ossm-members mailing list