[Ossm-members] Free speech vs. free beer

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Sat Jun 23 18:27:11 UTC 2007


>> Дали *воопшто* има(ме) некаква потреба упорно да го кажуваме ова кога кај
>> нас двата поими се многу јасно и недвосмислено _различни_?
>>
>> Со други зборови, што ми е гајле што англофоните не прават разлика меѓу
>> слобода и цена?
>
> Јас потполно го поддржувам Боби.
> Мислам дека нема никаква потреба за користењето на аналогијата со
> пивото која е веќе излитена.
> И што има врска дека и бугарите тоа го правеле?
> Јас дури и мислам дека со споредбата многу повеќе ги предизвикуваме
> асоцијациите со бесплатноста.
> Ако никаде не спомнеш бесплатно, зашто некој воопшто би помислил такво
> нешто.

помислуваат ... не ми е јасно како и од каде, ама луѓе што не прочитале ништо 
на нашиот сајт или сл. Им доаѓаш и им збориш нешто слободен софтвер ... прво 
што кажуваат е „па и windows-от е бесплатен кај нас“.


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list