[Ossm-members] Free speech vs. free beer

Biljana biljana.kochoska at gmail.com
Sun Jun 24 13:09:08 UTC 2007


On 6/24/07, novica at bagra.org <novica at bagra.org> wrote:
>
> > Да, има огромна комерцијална вредност, но сепак најчесто
> > може да се најде за ниска цена.
>
>
> што нема никаква врска едно со друго, па затоа не
> создавајте забуни.
>
> слободниот софтвер е софтвер кој може да се користи за
> било што па и во комерцијални, терористички, религиозни
> или рибарски цели.
>
> ниската цена е прашање кое не е поврзано со ова.

Токму и тоа е поентата, со користењето на аналогијата со пивото баш се
прави забуната и баш се нагласува прашањето на цената.

Во секој случај, овде кај нас, цаната е секогаш an issue.


-- 
Bi


More information about the Ossm-members mailing list