[Ossm-members] Free speech vs. free beer

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Jun 25 20:49:07 UTC 2007


не можам да се снајдам во ова веб странициве на веснициве ама во денешен шпиц 
имаше малку текст за википедија на насловна. ако одите на главната страница 
(http://www.spic.com.mk/) и ја видите сликичката тоа беше малата коцка во 
десниот долен ќош: 
http://www.spic.com.mk/images/Editions/323%2032/Clip_10.jpg

е, таму википедија е крстена како „бесплатна“ енциклопедија. :)


-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_МакедонијаMore information about the Ossm-members mailing list