[Ossm-members] ЧПП Ажурирање

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Wed Jun 27 21:51:22 UTC 2007


On 6/27/07, Biljana Kochoska <biljana.kochoska at gmail.com> wrote:
>  Aleksandar Balalovski wrote:
>
> > Тој делот за кој зборуваш го сменал некој друг, не јас! Затоа што Вики е
> > слободно за сите да го уредуваат. Детиште!

Јас го сменив.

Тоа е природата, причината и самата суштина на постоење на едно вики,
дека може да го смени секој.

Финтата е дека е отворено, и слободно, како и самиот интернетот
впрочем. Анонимноста или преземање друг идентитет е уште една од
придобивките на интернетот, како и една од неговите убавини кои полека
исчезнуваат. Сепак и оваа дискусија не е за на листава :) , туку за
некоја ИРЛ дебата.

> Е добро бе претпоставка дека си ти. Што е важно кој го сменил?
> Поентата беше што ти си напишал од старт.
> Никој се нема потопишано како извршител на промените. Од кај пак јас
> да ти ја знам ајпи адресата?
> Во секој случај, две ајпи адреси се во тие два дена, кој може да каже
> дека не е ист човек.
>

Листава не е модерирана, ве молам сите да остане таква.
Нишки со вакви бесмислени коментари и препукувања само го зголемуваат
сообраќајот и го намалуваат квалитетот на содржините на истата и
даваат смисла на идејата за модерација.

Нет културата налага да си го користите јазичето разговор, коа се
наоѓа на самото вики.


-- 
Igor Stamatovski
_____________________________
Free Software Macedonia
http://www.slobodensoftver.org.mk
info at slobodensoftver.org.mk


More information about the Ossm-members mailing list