[Ossm-members] todo digest: некои идеи што може да се спороведат прилично лесно

Konstantin Dimitrovski savage790 at gmail.com
Thu Mar 1 16:59:26 UTC 2007


Jovan Kostovski wrote:
>> Идеи за ова?
> 1. Развој на апликации под GPL (GTK, Qt, Python)
> 2. Креирање на веб сајтови со Joomla, Drupal, Wordpress
> 3. Веб програмирање (php, python)
> 4. Локализација на слободен софтвер
> 
> За ова најдобро би било да се направи добра концепција и
> да се креираат проекти на SourceForge.

Јас сум студент на ФЕИТ на кој му е дојдено времето за пракса.
Радо би работел нешто поврзано со слободен софтвер.
Сигурно ќе најдам и уште некој, ако се решите да го терате ова до крај.

-- 
War is peace
Freedom is slavery
Ignorance is strenghtMore information about the Ossm-members mailing list