[Ossm-members] Ubuntu дискови

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Tue Mar 6 13:32:37 UTC 2007


On Tuesday 06 March 2007 13:52:31 Арангел Ангов wrote:
> На вто, 2007-03-06 во 13:28 +0100, Aleksandar Balalovski напиша:
> > Лугола има потреба од околу 50тина У/К/Xубунту дискови, дали на некој му
> > заостанале ? Немаме време за нарачка, датата за кога ни се потребни е
> > најкасно до 10ти Март.
>
> Последната верзија на CD-иња од shipit е 6.06, сега ќе излезе 7.04. Нели
> е подобро да изрежете Edgy (6.10) барем, подобар е од Dapper од многу
> аспекти и доаѓа со понови апликации и преводи. Тоа LTS врска нема. :)

Ако треба да се режи ќе се режи нешто друго сигурно не Убунту (други лајв 
дистрибуции имаат и кодеци со нив - многу важно). Али идејата е повеќе и 
естетска, Убунту изгледа супер и плус оригиналните дискови оставаат подобар 
впечаток :)

Поздрав


More information about the Ossm-members mailing list