[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Mar 6 16:02:52 UTC 2007


> Ние, Лугола.
> BSA се бори против пиратеријата. Што сакаш, да им напишевме дека
> пиратеријата е перење мозок? Или дека имаат можност да изберат и слободен
> софтвер? Што е поважно засега?

BSA се асоцијација на неколку фирми, а најголем спонзор им е Microsoft (ако MS 
се Sauron, овие се „the mouth of Sauron“). Они се борат само за интересите на 
нивните членки и толку.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

              To boldly go where I surely don't belong.More information about the Ossm-members mailing list