[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Misa Popovik popmisa at gmail.com
Tue Mar 6 16:11:49 UTC 2007


> BSA се бори против пиратеријата. Што сакаш, да им напишевме дека
> пиратеријата е перење мозок? Или дека имаат можност да изберат и слободен
> софтвер? Што е поважно засега?

БСА игра валкано. Нивните алатки за проверка на легален софтвер се викаат 
Free Software Audit Tools. 
http://bsa.org/macedonia/antipiracy/Free-Software-Audit-Tools.cfm

Така да, немора многу политички коректни да бидеме. 

Се согласувам дека е потребно поголемо објаснување за да се покаже дека 
„пиратерија“ не е соодветен термин, меѓутоа, во писмото може да стои дека се 
залагаме за промоција на легален софтвер, без спомнување на пиратерија.More information about the Ossm-members mailing list