[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Tue Mar 6 16:33:18 UTC 2007


Во вторник 6. март 2007 17:11 Misa Popovik напиша:
> > BSA се бори против пиратеријата. Што сакаш, да им напишевме дека
> > пиратеријата е перење мозок? Или дека имаат можност да изберат и слободен
> > софтвер? Што е поважно засега?
>
> БСА игра валкано. Нивните алатки за проверка на легален софтвер се викаат
> Free Software Audit Tools.
> http://bsa.org/macedonia/antipiracy/Free-Software-Audit-Tools.cfm

И што е најинтересно, алатките наведени на страницата се достапни и за 
Линукс :)

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list