[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue Mar 6 18:13:50 UTC 2007


On 3/6/07, Aleksandar Balalovski <gemidjy at lugola.net> wrote:
> Пиратерија или не, БСА се штетници што сакаат да наметнат еден (или повеќе)
> производи, Мајкрософтовите. Споделување на производи/медија што принадлежи
> на неслободни авторски права е прекршок. Тоа е нивно право и избор кој ние колку
> и да го оспоруваме е нивен личен. Дали е правилен или не, тоа е друго.

Баш така, нема логика да се бориме против БСА, нити пак можеме да го
правиме тоа.
Наместо да "лаеме" дека она што го промовира БСА е лошо и штетно,
треба да се концентрираме на луѓето да им кажаеме и да ги убедиме
дека имаат и друга (подобра) опција.

> Ме интересира, нели и ИБМ се дел од БСА? Или халуцинирам?

Според сајтот на BSA да :(
http://global.bsa.org/wcea/about/BSA-Members.cfm

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list