[Ossm-members] Пиратерија ( беше Пропаганда )

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Mar 8 13:17:20 UTC 2007


> Ние, Лугола.
> BSA се бори против пиратеријата. Што сакаш, да им напишевме дека
> пиратеријата е перење мозок? Или дека имаат можност да изберат и слободен
> софтвер? Што е поважно засега?

Ако треба да се прави анти-пропаганда за BSA не е лошо да се напише до 
медиумите како нивните „истражувања“ кои често ги цитираат во нивниот PR се 
тотално не-методолошки или научно направени, и се очигледен обид на мамење на 
јавноста. 

Просфурфајте на интернет ги има критиките за истражувањата на BSA.

-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

           Intel: where Quality is job number 0.9998782345!More information about the Ossm-members mailing list