[Ossm-members] Скрипта

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Sun Mar 11 20:27:33 UTC 2007


On Sunday 11 March 2007 20:57:51 Ivan Stojmirov wrote:
> Сценариото не е ништо страшно: во еден фолдер се појавуваат film.avi и
> film.mp3 (овие не знам дали некој ги става, или скриптата ги собира со
> ncftpget).
> Се праи transcode, (ако не се стандарден битрејт и резолуција, можда ќе
> треба resize, ово оно):
>
> transcode -i ~/Videos/film.avi -V -y ffmpeg -F mpeg2video -E 44100 -b
> 128 -o Film -m film.ac3
>
> после ова се појавуваат film.m2v и film.mp2. Се спојуваат во film.vob со:
>
> tcmplex -o film.vob -i film.m2v -p film.mpa -m d

Баш ова го барав сега :)

фала


More information about the Ossm-members mailing list