[Ossm-members] Идеи за Викитон

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue Mar 13 02:18:38 UTC 2007


Здраво,

Содржините може да поделиме на две целини: администрација и упатства
за користење.

Сите содржини треба да ги пишуваме на прост јазик да може и секој noob
да разбере но исто така да бидат и hard core линукс geek финти. Значи
да не се концентрираме само на некои работи за почетници туку да има
за секого
по нешто.

Она што сакам да го видам се водичи чекор по чекор што се треба да се направи
за да се заврши одредена работа.

Моментално пишувам еден таков за подесување на nfs share кога ќе биде готов
ќе го пратам, а во план ми е нешто слично да напишам и за мигрирање
кон ГНУ/Линукс.

ПОЗДРАВ, Чомбе
-- 
Advice for software developers and horse racing enthusiasts: Avoid hacks


More information about the Ossm-members mailing list