[Ossm-members] Лугола/antipirates

Арангел Ангов ufo at linux.net.mk
Mon Mar 19 17:44:51 UTC 2007


На пон, 2007-03-19 во 18:31 +0100, Aleksandar Balalovski напиша:
> On Monday 19 March 2007 07:11:59 Новица Наков wrote:
> > > http://www.lugola.net/antipirates/
> >
> > Слободниот софтвер не е бесплатен!
> 
> Најчесто е. Али пошто кампањата не е сеуште започната, може да одиме со 
> варијанта, ефтино легално решение? Тоа би значело дека сепак треба нешто да 
> се плати. Идеите се добредојдени, се разбира.

Се што треба да се плати се луѓето што ќе го постават и оддржуваат тоа.
Тоа треба да им се каже на фирмите, друго не ги ни интересира многу
многу. Во споредба со неслободниот софтвер слободниот софтвер тепа и
тука, заштедува пари, една валидна поента која што ќе ја сватат.

-- 
Арангел
More information about the Ossm-members mailing list