[Ossm-members] Vista презентација во Македонија

Goce Mitevski goce.mitevski at gmail.com
Tue Mar 27 20:19:22 UTC 2007


> Во Сабота, 31 Март во 11:30 на плоштад Македонија ќе има таканаречен
> „Мајкрософт "Wow" настан и промоција на најновите производи: Windows
> Vista и 2007 Office system".
>
> Што предлагате Ние да правиме на овој ден. Некако да им се спротиставиме
> на M$ и да ги едуцираме граѓаните кои ќе бидат таму дека постои подобра
> и посигурна алтернатива од оние производи на M$.

Може некое флаерче за*бано да се напраи... нешто као во стил другата
страна на „WoW" и нели од другата страна колку всушност чини Vista и
како тоа истите работи се бесплатни кај Linux дистрибуциите. И колку
на македонскиот стандард не му треба уште еден аждер и малце сето тоа
да се филува во правец на развој на македонската економија... што би
било кога власта би почнала да ги менува работите од себе. Лично
сметам дека актуелниве политичари имаат далеку повеќе слух од сите
претходни гарнитури... но исто така постои и можноста да сум во
заблуда :)


More information about the Ossm-members mailing list