[Ossm-members] Vista презентација во Македонија

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Tue Mar 27 23:42:05 UTC 2007


Што предлагате?
Да направиме free software flood day versin 2.0?
http://www.slobodensoftver.org.mk/freesoftwareflood/
Беше доста интересно и мокро тогаш :-)

Можеби герилата ви звучи интересно, ама мислам
наместо антикапања, треба да се направиме некоја
кампања за да видат луѓето дека имаат и друга опција.

Причината што software flood day го направиме на отварањето
на втората визија, беше фактот дека тогаш немавме сила да собереме
голем број луѓе од македонскиот ИТ сектор на едно место.
Мислам дека работите се сменети сега и дека треба да ја постигнеме
целта на друг начин, макаршто герилата е супер, ако не друго може да се
собереме на пиво и да си помуабетиме ;)

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list