[Ossm-members] Некои прашања за состојбата на НВО оССМ

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Mar 30 14:27:27 UTC 2007


Не одговори на прашањето што ти го поставив... ај да бидам појасен ... пред да 
помисли некој дека се дешава некој конфликт и поделба :)

Одржување на НВО воопшто не е sexy работа ... всушност е pain-in-the-ass и 
троши ресурси (човечки, материјални итн)... 

Затоа те прашувам која е поентата на правење уште едно НВО, т.е. трошење на 
дупло ресурси за истата работа... Може ставрно имаш причина - ама не кажа што 
е... мене ми е само да немаш грешка во причината.
> > > кога бев Скопје на луѓето со кои бев да се видам (Стама, Миша, Новица,
> > > Дамјан, Божидар) им кажав дека голема е веројатноста да се
> > > трансформираме во НВО или да се формира НВО паралелно со Лугола.
> >
> > Не гледам што е поентата на постоење уште едно НВО .. кога и едното не
> > функционира којзнае колку многу...
> >
> > Ако ти треба НВО ете ти го.
>
> Хах, ова не е играчка па да дојдам да ја земам. Се работи за познат терен,
> регистрации, и сл. Не сакам да продолжувам работа на НВО кое, искрено имам
> слика дека пропаѓа :( Значи подобро да се формира ново, знам ако сакаме да
> го спасиме треба да делуваме арно ама Лугола и оССМ си имаат иста цел, но
> различни начини на остварување, различни луѓе, сепак се работи за различни
> градови. Мислам дека нема да е возможно да се превземе работата од оССМ во
> Битола, па макар и Скопје да бидам..јас нема да бидам тој што ќе се труди
> да го спаси Слободен софтвер Македонија, бидејќи имаме и доволно работа
> овде (Битола), затоа може да се формира ново НВО со здраво и цврсто тло кое
> ќе работи активно. Активно.
-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )

Hi! I'm a .signature virus! copy me into your .signature file to help me 
spread!More information about the Ossm-members mailing list