[Ossm-members] Сподели знаење #13 на 15 мај + други работи на 15 мај

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Wed May 9 17:01:59 UTC 2007


> Друга идеја за презентација за веб апликации имав јас.
>
> Пошто тапа сум во спремање и зборење на такви „power point“ презентации,

такви "power point“ .... па за СподелиЗнаење НЕ ТРЕБА да има такви 
презентации.

може треба да ги забраниме?

> а убаво е да збориме нешто за Django и другите web рамки( framework?).
>
> Знам Дамјан, но може било кој друг, што знае некој друг web framework
> (пр. Turbogears, Ruby on Rails...) да направиме нешто како споредба на
> двa web frameworka во живо.

Pylons ми е фаворит сега, сличен е на TG ама уште помодуларен и пофлексибилен 
(од TG, кој е истото во однос на Django)-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list