[Ossm-members] Сподели знаење #13 на 15 мај + други работи на 15 мај

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Sat May 12 19:13:24 UTC 2007


On Wednesday 09 May 2007 19:01:59 Дамјан Георгиевски wrote:
> > Друга идеја за презентација за веб апликации имав јас.

Има еден младич (студент на ФЕИТ) што сака да презентира виртуелизација со 
qemu. Има место на агендата?

> > а убаво е да збориме нешто за Django и другите web рамки( framework?).
> >
> > Знам Дамјан, но може било кој друг, што знае некој друг web framework
> > (пр. Turbogears, Ruby on Rails...) да направиме нешто како споредба на
> > двa web frameworka во живо.
>
> Pylons ми е фаворит сега, сличен е на TG ама уште помодуларен и
> пофлексибилен (од TG, кој е истото во однос на Django)

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list