[Ossm-members] Блокирање на Домен и Ip адреси

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Wed May 9 23:39:25 UTC 2007


Во .htaccess стои 

order allow,deny
deny from *.tr
deny from 123.345.567.890 (пример)
allow from all

Дали ова е правилно и дали воопшто е можно да се банира цел домен на Турција. 
И уште нешто, како може да се банира цел опсег на IP адреси, пробав со 
wildcard не сака. Немам многу искуство во ова, па затоа прашувам. 

Иначе се должи на фактот што неколку дена со ред не напаѓаат кракери од 
Турција :/ Абдула Оџалан и Кемал Ататурк...некои политички идиоти.

Поздрав

-- 
Aleksandar Balalovski
http://blog.gemidjy.info
gemidjy at lugola.net
Coordinator of the Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list