[Ossm-members] Блокирање на Домен и Ip адреси

Aleksandar Balalovski gemidjy at lugola.net
Thu May 10 08:21:16 UTC 2007


On Thursday 10 May 2007 10:10:20 Georgi Stanojevski wrote:
> Најлесно за да ги добиеш опсезите на провајдери од кај што ти доаѓаат
> нападите земи една адреса, за да не ги блокираш сите турци

Море сите ќе одат јабана. Остај тоа..ако тие сакаат да напаѓаат повторно 
веројатно ќе пристапат преку Прокси некое глупаво, такашто реално нема шанса 
за заштита вака, ама ај да пробаме.

Иначе нападите одат преку php преку wordpress или joomla. Нема закрпи 
засега :/

Фала Глиша, ќе пробам со подесувањата


-- 
Aleksandar Balalovski
http://blog.gemidjy.info
gemidjy at lugola.net
Coordinator of the Lugola (www.lugola.net)


More information about the Ossm-members mailing list