[Ossm-members] sfd2007

Toni Kostov toni.kostov at gmail.com
Sun May 27 16:28:36 UTC 2007


> Bloody fcuking customs :-/
> По прописите сета стока со вредност под 60 евра не се царини, е сега
> незнам дали има некои нови специјални срања за цд-а.
>
> Canonical става вредност на пратката 0.5 евра така да не би требало да
> има проблем. До сега цд-ата што ги нарачував ми ги задржуваа у пошта и
> ми праќаа известување за подигање на пратка, одев во поштата на
> железничка со лична карта и не сум имал проблем за подигање.

Истото место (под железничка), истата процедура (покана и лична карта). Може да е различен цариник :-).
Можеби на овој му било досадно, па ме грабнал мене да ме ремети за 10 ЦД-а.
Кој знае што беше работата!

Поздрав,

Тони КостовMore information about the Ossm-members mailing list