[Ossm-members] Предлог

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Wed May 30 09:36:21 UTC 2007


Во среда 30. мај 2007 10:52 Igor Stamatovski напиша:
> Оссм е само институцинална артикулација во дадена општествена
> конституција,  начин наметнат со закон од државата во која
> живеам/живееш/живееме како да ги реализираме некои од потребите на таа
> заедница, ништо повеќе.
>
> Според тоа, неможе да има бранување, моменти, „криза" (ова од Ерол ми
> е, многу хушка) и сл.

Може да има ако одредени луѓе мислат дека организацијата може/треба 
поинаку/подобро да работи...

> А за собир, мислам дека се собиравме веќе цела година, не гледам
> причина да не се собереме уште еднаш, ниту пак да се собереме уште
> еднаш.
>
> Собир ќе има на сподели кино + (летно сподели знаење)  следниот
> вторник, ќе глеаме ТЕД и ќе инсталираме Intel classmate PC.
>
> BTW кој може нека најде кој, каков, и како се инсталира linux на ова чудо.

Еве јас волонтирам да инсталирам Мандрива на него. Според тоа што го видов на 
страниците на ClassmatePC, тоа го испорачуваат како дистрибуција на Линукс. А 
хардверот е стандарден ПК.

>
> > АМА БЕЗ КОМПЈУТЕРИ! Значи класичен состанок или собир.
>
> Класичен собир на корисници на слободен софтвер, hacker-и, geek-ови
> подразбира компјутери.
> Значи НЕМА ШАНСИ без компјутери. 

Зошто да нема шанси?? Пример, Сподели Водно (или сподели планина беше...)

> За се друго може да зборуваме, ама 
> мислам дека и од тоа е доста, а ионака има уште многу работа
> http://wiki.lugola.net/index.php/Вечна_TO-DO_листа, јас во сабота
> неможам да дојдам, ама на сподели кино сигурно ќе бидам таму како
> впрочем се надевам и заедницата :)
>
> Иако мислам дека пак почнавме да боиме. Хинт http://www.bikeshed.com/
>
>
> Поздрав

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list