[Ossm-members] Предлог

Blagoj Kapsarov kapsarovb at gmail.com
Wed May 30 11:34:36 UTC 2007


> Претпоставувам дека Благоја алудира на фактот што додека еден зборува (за
штои да е), некои
> си се занимаваат со компјутерите, наместо да слушаат...
> (ама само претпоставувам...)

Таа е една од причините дека се покажува непочит. Инаку факт е дека треба да
се видиме, а за тоа колку е организација или заедница може да збориме цел
ден и ништо нема да направиме. Знаеме дека ако сакаш да работиш еве ти TO-DO
листа и работи. И што????!!!!
Ништо!
Не се работи за тоа кој колку работел и кој колку ќе сработи, јас денес 20
пати ја отворив TO-DO листата и скоро сите работи од таа Вечна листа што е
таму се сработени, ако грешам дајте ми работа еве што не е сработена од
превод или од дизајн да се вклучам.

Интеракцијата е знаемарена и е оставена само на 3-4 -ца луѓе, затоа
предлагам да се видиме еве нека биде и во вторник на Сподели Кино, ама зашто
да се ограничиме на листа и на чат кога тука сме и можеме да се видиме и да
се направи нешто.

Балал е "глуп" што се шета Прилеп, Гевгелија, Кавадарвци и слично. Не туку
друго е коа на некој само ќе му пишиш, а друго е кога ќе го видиш.
До каде е целата заедница/организација (како сакате) стигната од нејзиното
постоење. Што е сработено и што ново треба да се промени за поголеми
резултати.
Тоа ми е муабетот.

Поздрав Благој
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20070530/f3a44da9/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list