[Ossm-members] преводи на федора....

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Wed May 30 16:36:12 UTC 2007


> Јас повеќе би играл на Убунту, како што реков, ама нема смисла Инет да
> поддржат дистрибуирање на не-РедХет дериват, нели? :)

Зошто да нема смисла?
Ако Инет сфатиле што е заедница и од каде доаѓа слободниот софтвер нема да им 
биде важно дали е Fedora или Ubuntu ...

Јас лично мислам дека подобар ефект би се постигнал со делење на Ubuntu CD-иња 
него ли Fedora CD-иња.-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list