[Ossm-members] Предлог

Новица Наков novica at bagra.org
Thu May 31 06:35:59 UTC 2007


> Дека има нови моменти и мало бранување во ОССМ, барем така јас мислам,
> предлог за да се собереме на состанок како заедница за сите што сакаат да
> дадат аргументи за работата и замена за луѓето што си одат (зборам како
> обврски)...

Linux kernel-от се прави само преку поштенска листа и главните луѓе таму 
веројатно се среќаваат меѓу себе 1 до 2 пати годишно. Поентата е значи дека 
оваа прекрасна технологија што се вика Интернет ни дозволува да комуницираме 
и соработуваме без разлика на време и место, така што нема причина за посебни 
средби особено кога такви има секоја недела (spodeliznaenje.blogspot.com).

Но, уште еднаш, доколку некој сака да се приклучи во работата - ајде. Ќе 
направиме подготовки за тоа формално да се направи. Следното собрание на 
Слободен софтвер Македонија е во септември (и така знаете дека преку лето 
никој ништо не работи :)).

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list