[Ossm-members] Предлог

Blagoj Kapsarov kapsarovb at gmail.com
Thu May 31 17:43:26 UTC 2007


> да, јасно никој не одговара на повик за работа...

> а и никој не пишува на блог за тоа што имало на сподели знаење.

> секоја „криза" за три дена.

Тоа отсекогаш било така, но што после кризата. Дефинитвно прашав дали може
да се видиме, сите со бомбу зошто да се видиме (освен иклучоци). Прашав
тројца луѓе кој треба да прашам за администрација/управа/и незнам што уште
не?! Како да ја кажам, а да не ја згрешам, кога незнам кој да прашам.

Вака е сега целата тема на трите дена:
прашање: Дали има шанси да се собереме?
одговор:
> А за собир, мислам дека се собиравме веќе цела година, не гледам
> причина да не се собереме уште еднаш, ниту пак да се собереме уште
> еднаш.

> Собир ќе има на сподели кино + (летно сподели знаење) следниот
> вторник, ќе глеаме ТЕД и ќе инсталираме Intel classmate PC.

Фино, ама одма имав одговор од многу луѓе дека нема да има собири до
септември. Затоа сакав да направам напори да се видиме. А без компјутери
ради фактот да има конструктивна дружба, а не игнорирање и непочит. А за
сериозност никој не бара и нема да бара затоа што ние како нација сме
несериозни.

На прашањето да помогнам:
Одговор:

1. Преведи го GIMP и оддржувај го преводот.
2. Централно место за локализација - http://bugs.softver.org.mk/task/101
3. Нов изглед/функција на softver.org.mk
4. Уште банери за споделизнаење - ќе требаат за од септември
5. Текстови за слободен софтвер на мк.википедија

1. Преводот за Gimp го средил Владо, а преводот веќе се ангажирав за да
помогнам во одржување.
2. Не сум моќен.
3. Стрната била при крај, треба да се стави не е достапна за јавноста.
4. Со банерите почнав и се надевам дека ќе ги завршам.
5. Ако сакаш да пишуваш текстови треба да си запознат со доста голем број на
работи за слободен софтвер, а јас уште не сум. (се надевам дека ќе сум).

> Набројав пет работи кои што треба да се сработат. Значи работите *НЕ СЕ
> СРАБОТЕНИ* ок?
Значи се ДВЕ!!!! и не се несработени туку треба да се ажурираат. Има голема
разлика.

> И?? Некој ги тепал тие луѓе да не си кажат што ги мачи???
> Или ги тепал некој тие луѓе да не го направат тоа што треба поинаку да се
> направи или подобро???

Ако ова не е тепање, мислам што е да се сретнеме на улица = убиство!!!
Само да нагласам:
      > 1. Bikeshed sindrom.
      > 2. Bikeshed sindrom.
      > 3. Bikeshed sindrom.

    > За жал тоа е секогаш. :)
(Не се лутам, само сакам да помогнам)

> >Мислам дека луѓето се плашат од многу прашалници и извичници по прашањето
и
> >одговорот на некој од листата.

Одлична констатација затоа што е одговор на сите прашања по листава!

Интересно:
> ако на некому не му се допаѓа
> како *сега* функционира заедницата, врата е отворена бујрум нека влезе и
нека
> почне да прави подобрувања.

Океј, сакам да се видиме Новица затоа што ти си еден од ретките што кажа
дека постои заедница и дека има и врата. Да сакам да влезам, благодарам ;)

Само да Ви кажам дека не ми е местото после толку време да се појавам на
листата и да зборам што не ми чини, некој ќе го свата како мрчење, некои
како провокација, но подобро да кажам затоа што тоа значи дека се грижам за
работите што се случуваат.
Поголем број од постовите горе се и причините како и многу како мене што не
пишале или не се појавиле на собир, на активност и помош на заедницата. Ама
ако не понесеш сам иницијатива никој нема да те викне.

Ја сакам заедницата и луѓето во неа СЕКАКО, иако мал број ме познаваат, ама
тие што ме познаваат обично не се жалат од мене.

Поздрав Блаш

:))))
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20070531/7d459425/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list