[Ossm-members] WordPress 2.3 на македонски + помош

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Sun Nov 4 21:26:14 UTC 2007


Здраво,

Ви праќам две врски од каде што можете да ги преземете
преводите на WordPress верзии 2.3 и 2.3.1

http://chombium.awardspace.com/files/trans/wp2.3.tar.bz2
http://chombium.awardspace.com/files/trans/wp2.3.1.tar.bz2

Исто така има една акција за креирање на локализирани сајтови за
WordPress, па сакам да истерам(е) и еден http://mk.wordpress.org.
За да се добие такво сајтче треба да се среди SVN-от со мк
локализацијата, па ако сака некој да помогне во преводот нека каже,
останаа некои JavaScript, HTML и PHP датотеки да се преведат.

Кој сака да помогне, нека пише, се што треба да има е желба да
преведува и пожелно е да знае да разликува што е код а што стринг во
HTML, PHP или JavaScript.

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list