[Ossm-members] Македонско огледало за OpenOffice

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Sun Nov 11 15:26:16 UTC 2007


Владо, ставете некој apache web log analyzer на mirror.on.net.mk.
Според број на unique хитови на Packages фајлот може да се изброи
приближно колку луѓе го користат мирор сервисот.

On Nov 11, 2007 3:53 PM, Vladimir Stefanov <vladoboss at mt.net.mk> wrote:
> Igor Stamatovski wrote:
> > Сакав да симнам openoffice 2.3, ама гледам дека
> > ftp://ftp.linux.cz/ е паднат.
> >
> Серверот е привремено паднат, оти ставаат нови хард дискови. Барем така
> ми рекоа. Ако продолжи проблемот, ќе може да се разговара за мирор, мада
> лично мислам дека нема да има потреба.
> > Дали има можност, покрај убунту огледалото, да се крене едно
> > огледало и за openoffice, ова примарно Владо во координација со Дамјан
> > го прашувам пошто најверојатно он.нет пак би го хостирале тоа.
> >
> > Дополнително дали се води некој статистика (гугл аналитикс) за
> > посетата на убунту огледалото?
> >
> Не ама може да се стави. За http://mk.openoffice.org имам статистика за
> root и посебно за страната за симнување на 2.3 верзијата. Досега е
> симната 128 пати.
> > Мислам дека фали страница огледала на slobodensoftver.org.mk?
> >
> > Што мислите за ова? Ако има неколку гласа за ќе ја ставам ама
> > ваљда откако ќе имаме повеќе од едно огледало :)
> >
> Е да :-)
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at hedona.on.net.mk
> http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>


More information about the Ossm-members mailing list