[Ossm-members] Лаптопи за поинтересна настава

Toni Kostov toni.kostov at gmail.com
Thu Nov 22 14:51:24 UTC 2007


Igor Stamatovski wrote:
> Па ќе се обидеме уште неколку пати, а после најверојтно
> ќе си одиме на друго место, каде што ќе бидеме порелевантни секој посебно.
>
> А 2с.мк, може и да престане да постои, очигледно никому не му
> неопходна, а уште помалку потребна.
>
> Ќе останат ебиветрите и игнорантните будали кои мислат дека ако
> погрешно употребуваат заменски форми наместо вистинските зборови се
> интелектуалци и релеванти фактори во ова зачмаено општество да бидат
> нивна потпора и референца.
>
> Нејсе. Ако така треба да биде, која е па нашата маленкост да им го
> руши тој прекрасен потемкинов свет.
>
>   
Мислам дека нема потреба од фрустрации. Неинформираните грешат од што 
незнаат. Тоа може да ни биде само поттик да се заангажираме и да ги 
информираме.
Реално ако гледаш, ова е првпат некоја Влада (на ниво на држава) да 
пробутка слободен софтвер. Тоа е за поздравување! Воедно, тоа можеме да 
го искористиме како адут...

-- 
Toni Kostov
More information about the Ossm-members mailing list