[Ossm-members] За македонцките работи

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Oct 2 14:18:57 UTC 2007


> У иднина кога ќе почнат досадните грцишта да гњават по форуми и
> коментари за некоја вест од Македонија, само пуштете им го овој
> документарец спонзориран од грчката влада во 70-тите :-)

Што се однесува до праќање преводи за слободен софтвер, паметна стратегија е 
следнава .. секаде зборите за македонски јазик .. грците рипаат дека не 
постои македонски јазик/македонија и сл. - Но тоа не е точно - ISO 639 кажува 
дека ИМА македонски јазик (само името на државата е спорно).

Во тој момент вашиот соговорник го губи кредибилитетот и тоа е тоа :)http://www.w3.org/WAI/ER/IG/ert/iso639.htm


-- 
дамјан ( http://softver.org.mk/damjan/ )
http://wiki.lugola.net/wiki/Вечна_TO-DO_листаMore information about the Ossm-members mailing list