[Ossm-members] За македонцките работи

Stojance Dimitrovski sdimitrovski at gmail.com
Tue Oct 2 17:14:52 UTC 2007


> Што се однесува до праќање преводи за слободен софтвер, паметна стратегија е 
> следнава .. секаде зборите за македонски јазик .. грците рипаат дека не 
> постои македонски јазик/македонија и сл. - Но тоа не е точно - ISO 639 кажува 
> дека ИМА македонски јазик (само името на државата е спорно).
> 
> Во тој момент вашиот соговорник го губи кредибилитетот и тоа е тоа :)
> 
> 
> 
> http://www.w3.org/WAI/ER/IG/ert/iso639.htm

Нели е малку чудно што насловот на страната содржи (Obsolete)?
More information about the Ossm-members mailing list