[Ossm-members] Идеи за СЗ 2.03

Vlado Peshov vlatkop at gmail.com
Tue Oct 16 09:43:06 UTC 2007


On 10/16/07, Jovan Kostovski <chombium at gmail.com> wrote:
>
>
> btw. мислев да предложам една таква презентација за СЗ има едно
> програмче кое го автоматизира процесот кое мислев да го разгледаме.
> Програмчето е купче скрипти + GUI front end со неколку клика се
> средува ново ISO, едиствена мана му е што кога се сетира локализација
> се сетира јазикот и тастатурата заедно, па кога ќе се избере
> македонски, автоматски се сетира и мк тастатура (ова може да се среди
> со чепкање на скрипте у позадина).
> Програмчето е ubuntu customization kit, http://uck.sourceforge.net/


Ова програмче е многу подобро од UCK бидејќи скоро целиот процес на
custом-изација на Убунту iso е автоматизиран:

http://reconstructor.aperantis.com/index.php

Мислам дека за приликата би бил најпогоден.
Поздрав
П.С. Лесна му земја на Тоше :(
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20071016/23afbfcd/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list